top of page
kwekerij_edited_edited_edited.jpg
Ecologisch tuinontwerp

Tuinontwerp

Tuinontwerp laten maken?

Weet je niet wat je met de voortuin van je kersverse nieuwbouwhuis met stadstuin aan moet? Of wil je een bestaande voortuin of achtertuin drastisch vergroenen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Een tuinontwerp is het begin van jouw nieuwe tuin! 

 

Om een tuinontwerp te kunnen maken, komen we bij je langs voor een kennismaking en inventarisatie. Daarna vertalen we jouw wensen in een prachtig tuinontwerp: een plattegrond met bijbehorende sfeerbeelden. Daarna kun je zelf, of met hulp van ons of een hovenier aan de slag met het realiseren van je droomtuin.

Ecologisch Tuinontwerp

De Groene Tuincoach ontwerpt groene, natuurlijke tuinen, die niet alleen voor de mens, maar ook voor de natuur mooi zijn. Zo creëren we in ons tuinontwerp hoekjes waar insecten, bijen en vogels kunnen schuilen of eten. Uiteraard gecombineerd met de wensen die jij zelf hebt voor jouw tuin. 

Wat krijg je bij een tuinontwerp?

Wanneer je kiest voor een tuinontwerp, krijg je van ons een plattegrond op schaal, met daarin een duidelijk overzicht van de verschillende functies. Ook zorgen we voor sfeerbeelden van je nieuwe tuin. Zo krijg je een beter gevoel bij je nieuwe tuin.

We stellen eventueel ook een lijst op met benodigde materialen. Vanuit het idee van een duurzame tuin, hergebruiken we liefst de aanwezige materialen. Bestrating wordt bijvoorbeeld een mooi stapelmuurtje. Ook kiezen we liefst voor duurzaam Europees hardhout. Op de materialenlijst vind je leveranciers die deze materialen leveren. 

Bij een tuinontwerp raden we ook aan om een beplantingsplan te laten maken. Zo weet je zeker dat de juiste plant op de juiste plek komt te staan. Wil je de tuin laten aanleggen door een hovenier? Dan kunnen wij voor een briefing zorgen zodat de hovenier goed op de hoogte is.

Wat kost een tuinontwerp?

De kosten van een tuinontwerp verschillen per tuin. Hoe groter een tuin is, hoe meer tijd het kost om een ontwerp te maken. We rekenen € 75 per uur voor het maken van een tuinontwerp. De totaalprijs hangt af van jouw wensen. We maken daarom graag een offerte op maat.

Onze prijzen zijn inclusief BTW.

bottom of page