top of page
Beplantingsplan

Beplantingsplan

Wat is een beplantingsplan?

Ben je tevreden over de structuur van je tuin maar wil je je tuin eens wat opfrissen? Of wil je (een paar) tegels uit je tuin wippen maar heb je geen idee welke planten daar goed zouden passen?

 

Of je nu je hele tuin opnieuw wilt beplanten, een beplantingsplan zoekt voor een specifieke border, of één klein stukje van je tuin opnieuw wilt beplanten: de Groene Tuincoach helpt je met een beplantingsplan, ook wel plantenplan genoemd.

Beplantingsplan laten maken

Om een goed beplantingsplan te maken, komen we graag eerst je tuin bekijken. Waar houden we allemaal rekening mee bij het opstellen van zo’n plantenplan?

  • Jouw wensen > Welke planten vind je mooi, welke kleuren, geuren en vormen spreken je aan?

  • Jouw tuin > Welke planten passen goed bij de grondsoort in je tuin en bij de standplaats?

  • De seizoenen > Welke planten vormen gezamenlijk het hele jaar door een aantrekkelijk geheel?

  • De lokale natuur > Hoe kunnen de planten in jouw tuin bijdragen aan de lokale natuur?

Wat krijg je van ons?

Een beplantingsplan is een schematisch overzicht van de perfecte plek voor elke plant in jouw tuin of border. Zo weet jij waar je elke plant kunt planten. En weet je over een jaar nog steeds waar wat staat. We geven je ook tips om je bodem te verbeteren, zodat je planten gelijk een goede start krijgen.

Bij het beplantingsplan hoort ook een lijst met planten. Daarin staan de namen van de planten, hoeveel je er van nodig hebt en waar je ze kunt kopen. Handig als boodschappenlijstje voor je bezoek aan een biologische kweker.

Neem je ons liever mee naar de kweker? Dat kan handig zijn (en gezellig). Want als een plant van jouw beplantingsplan er (nog) even niet is, zoeken wij ter plekke een vervanger. Zo kom je niet met lege handen thuis en heb je geen ‘gaten’ in je border.

Wat kost een beplantingsplan?

Voor het maken van een beplantingsplan rekenen we € 75 per uur. Afhankelijk van je wensen en situatie kunnen we in een paar uur al een plantenplan voor je klaar hebben. We maken graag een offerte op maat.

Wil je dat we helpen plant shoppen en/of helpen met inplanten? Daar rekenen we € 60 per uur voor. Uiteraard betaal je de plantjes zelf.

Onze prijzen zijn inclusief BTW.

bottom of page